månadsarkiv: oktober 2018

Svenska ambassadörer hos spelbolagen

Att spelbolagen tar hjälp av idrottsstjärnor, skådespelare och andra offentliga personer för att nå ut med sina budskap är ingen hemlighet. Pengarna som betalas till dessa ambassadörer är ofta väldigt stora vilket gör att fler och fler hoppar på tåget. Här kommer en lista på några av de mest framstående ambassadörerna för spelbolag. Läs även om olika betalningsmetoder hos spelbolagen på ”casino med bank

Mikael Persbrandt – Bet365

Kanske den största profilen av alla ambassadörer hos spelbolag. Mikael Persbrandt gör reklam och är ansiktet utåt för Bet365, världens största spelbolag sett till omsättning. Persbrandt har synts i flera filmer och är en av Sveriges största och bästa skådespelare genom tiderna. Med roller som Gunvald Larsson i Beck, en mindre sekvens i Hobbit och dessutom en stor roll i den mindre lyckade filmen Tre Solar, har han blivit älskvärd. Genom åren har Persbrandt stått för en hel del kontroverser men han står fortfarande stadigt som ansiktet utåt för världens största spelbolag.

Sarah Sjöström – Betsson

Världens bästa simmerska slår världsrekord och tar guld på löpande band. Hon är 25 år fyllda men har redan fler guld än någon annan svensk simmare i världshistorien. Hon har vunnit Bragdguldet, OS, VM och EM. Betsson lär ha jublat stort när de lyckades knyta till sig Sarah Sjöström som ambassadör för spelbolaget. En kvinnlig idrottare som inspirerar hela landets befolkning på så många sätt.

Glenn Hysén – Unibet

En av de första ambassadörerna för ett svenskt spelbolag var Glenn Hysén. Han passar utmärkt in (som den gode och glada gubben han är) i Unibets mjuka tone of voice. Glenn Hysén är en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna och syns ofta och mycket i svensk television. Bland annat har han deltagit i Let’s Dance, kändishoppet och Farmen VIP. Ett besök på Unibets hemsida och du kommer garanterat stöta på Glenns vackra nuna.

Zlatan Ibrahimovic – Bethard

Bethard tog in Zlatan Ibrahimovic som delägare 2018 vilket har gett stor succé till företaget. Som den kändaste svenska idrottaren i världen berör Zlatan de flesta. Lite smått paradoxalt tog spelbolaget in Zlatan för att ge en mjukare approach än den man hade när det enbart var Dragomir Mrsic som representerade Bethard. Sedan Zlatans ankomst har Bethard växt enormt och reklamklippen som Felix Herngren producerat, med Zlatan och Dragomir i Los Angeles, har blivit virala.

Dolph Lundgren – LeoVegas

Efter Frank Anderssons tragiska bortgång behövde LeoVegas en ny ambassadör. Valet föll på Dolph Lundgren som därmed synts i de senaste reklamfilmerna för spelbolaget. Dolph Lundgren är mest känd för sin roll som Ivan Drago i Rocky, men har medverkat i flera andra stora actionrullar. Spånga-sonen fyller 61 år den 3 november och är idag skådespelare, manusförfattare och regissör.

Premier League och Chelsea

Den engelska fotbollsligan har funnits sedan 1992. Det finns en division och varje säsong deltar 20 olika klubbar. De 4 lag som toppar listan direktkvalificerar sig till Uefa Champions League, medan de tre lag som kommer sist blir nedflyttade till förstadivisionen EFL Champinonship (English Football Leagues Championship).

Följande lag spelar 2018-2019

Arsenal, Bournemouth, Brighton & Hove Albion, Cardiff City, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Huddersfield Town, Leicester City, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Newcastle United, Southampton,Tottenham Hotspur, Watford, West Ham United och Wolverhampton Wanderers.

Totalt 49 klubbar har hittills spelat i ligan, sex av dem oavbrutet sedan ligan grundades: Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United och Tottenham Hotspur.

Det är också sex lag av totalt fyrtionio, som någon gång har vunnit titeln. Dessa lag är Arsenal, Blackburn Rovers, Chelsea, Leicester City, Manchester City och Manchester United. Av dem har Arsenal vunnit 3 gånger, Blackburn Rovers 1 gång och Chelsea 5 gånger.

Chelsea FC

Laget kallas även för ”The Blues”, ”The Pensioners” eller ”The Boys in Blue”. Klubben är från sydvästra London, och har funnits sedan bildandet 1905. De spelar sina hemmamatcher på hemarenan Stamford Bridge, som invigdes 1877 och från början användes av friidrottsklubben Athletics Club.

Det var klubbens före detta ordförande Ken Bates som lät förvandla den nästintill fallfärdiga arenan till en av Englands bästa och finaste. Arenan har plats för omkring 42 500 sittande åskådare, och runt omkring finns lyxhotell, museum, klubbshop samt ett antal restauranger och barer, i det som kallas Stamford Bridge-komplexet.

Nuvarande ägare är en rysk oljemiljardär vid namn Roman Abramovitj. Han köpte klubben 2003, och 2015 rankades klubben som den 6:e rikaste fotbollsklubben i världen av den amerikanska affärstidningen Forbes.

Fakta om Chelsea

Ordförande: Amerikane Bruce Buck

Sportchef: Ryskan Marina Granovskaia

Tränare: Italienaren Maurizio Sarri

Assisterande tränare: Italienaren Gianfranco Zola

Lagkapten: Engelsmannen Gary Cahill

Svenskar som spelat i klubben: Magnus Hedman (målvakt)

Bästa spelare 2017: Belgaren Eden Hazard (även 2014 och 2015)

Titlar: Engelska ligan (1954/55, 2004/05, 2005/06, 2009/10, 2014/15 och 2016/17), Uefa Champions League (2011/12), Uefa Europa League (2012/13), Uefa Super Cup (1998), Cupvinnarcupen (1970/71 och 1997/98), FA-cupen (1969/70, 1996/97, 1999/00, 2006/07, 2008/09, 2009/10, 2011/12 och 2017/18).

Fakta om Engelska ligan

Bäste målskytt: Engelsmannen Alan Shearer med 260 mål

Näst bäst: Engelsmannen Wayne Rooney med 208 mål

Tredje bäst: Engelsmannen Andy Cole med 187 mål

Bäste utlandsfödde målskytt: Fransmannen Thierry Henry med 175 mål (5:e plats)

Flest spelade matcher: Engelsmannen Gareth Barry med 653 matcher

Näst flest: Walesaren Ryan Giggs med 632 matcher

Tredje flest: Engelsmannen Frank Lampard med 609 matcher